sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Joululahjoja





Viime joulun lahjapulmat ratkesivat tavallista helpommin - kiitos käsityökoulun jossa aloitin syksyllä. Meillä oli heti ensimmäisenä aiheena lusikkakorut ja kierrätyshenkeen sopivasti veljelle syntyi hänen muinaisesta kummilusikastaan tällaiset:

Rannekoru:


Viinipullon korkki:



Veli kyllä tykkäsi kovasti lahjoistaan, mutta harmillisesti rannekorun lenkit eivät oikein pitäneet vaan ne olisi pitänyt juottaa kiinni ja viinipullon korkki oli rusahtanut rikki heti ekalla käyttökerralla! Mutta eikös se ajatus ollut tärkein..?

(No, koru on korjauksessa ja korkin jatkoelämä harkinnassa.)


*****




Omat vanhempani olivat saaneet aikanaan häälahjaksi hopeisia ruusulusikoita, joille heidän keittiössään ei ole enää vuosiin ollut käyttöä.

Pinterestistä löytyi idea, jonka pohjalta syntyi tällainen huivineula. Tähän meni tasan tarkkaan yksi lusikka: varresta tuli tuo piikki ja lusikkapesästä solki.



Kahdesta muusta lusikasta irrotin pelkät ruusut ja liimasin ne kaksikomponenttiliimalla valmiisiin kalvosinnappipohjiin.



Kun nyt mummi ja ukki saivat hopearuusuja joululahjaksi, niin piti pienellekin tehdä oma kaulakoru samalla teemalla. Voi olla, että 5-vuotiaalle tämän arvo ei ihan vielä ole suurimmillaan, mutta kenties tulevaisuudessa arvo kasvaa..? Ja jos pinkin puuvillanauhan vielä vaihtaa vaikka hopeaketjuun, niin tyylikin muuttuu ihan mukavasti.




*****


Naapuri mainitsi sopivasti joulun alla haaveilevansa runsaasta käsikorusta ja kun väritoiveisiin passelit helmet löytyivät valmiina, niin lahja syntyikin melkein itsestään. 






Loppuun vielä vilaus kolmen hyvin tärkeän ihmisen lahjasta - mutta niiden sisältö jääköön tällä kertaa vain lahjan saajien tietoon... ;)













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti